T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NİĞDE / MERKEZ - Yıldıztepe Hacıabdullah Şehit Mehmet Kayahan Çok Programlı Anadolu Lisesi

İmam Hatip Bölümü

Vizyonumuz; Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, evrensel ilkeleri gözeten, yüksek karakterli ve nitelikli insanlar yetiştirmektir.

               İmam Hatip Mezunlarının Tercih Edebileceği Üniversite Bölümleri Bildiğiniz gibi meslek İmam hatip okullarında eskiden uygulanmakta olan katsayı farkı tamamen kaldırılmıştır. Bu yüzden, bu liselerden mezun olan tüm öğrenciler, istediği üniversite bölümünü, herhangi bir puan kırılması yaşamadan tercih edebilir. Ancak bunun için, tercih etmeyi düşündükleri bölümlerle ilgili LYS sınavlarına da girmeleri gerekmektedir.    Kısacası, imam hatip öğrencileri, mezun olduklarında imam veya vaiz oldukları gibi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olabildikleri gibi doktor, hemşire, öğretmen, mühendis, mimar, arkeolog, beden eğitimi öğretmeni, odyolog, psikolog vb.  de olabilirler. Bu konu ile ilgili hiçbir kısıtlama bulunmamaktadır.  

            İmam Hatip Lisesi Mezunlarının Yetenek Sınavı (Mülakat) ile Görev Alabilecekleri Meslekler Az önce bahsettiğimiz gibi bu öğrencilerimiz tüm üniversite bölümlerini tercih edebilmektedir. Ancak bunun yanında YGS veya LYS'ye girmeden sadece DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi) sınavına girerek bazı meslekleri edinmeleri de mümkündür. Bu sınavda başarılı olanlar imam, müezzin; Kuran Kursu hocası veya vaize olabilmektedirler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.04.2017 - Güncelleme: 18.04.2022 15:07 - Görüntülenme: 592
  Beğen | 0  kişi beğendi